Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

fijn in de gezeefde bloem, wascht de krenten en rozijnen in warm water en laat ze drogen, snijdt sukade en appels fijn en vermengt dit alles. Dan voegt men er achtereenvolgens bij: de geklopte eieren, het geraspte brood, het zout, de suiker, de helft van den rum, de snippers, de geraspte citroenschil, het citroensap en de nootmuskaat, waarna men alles goed doorkneedt.

Dan gaat het deeg in een ingevetten metalen vorm en wordt au bain-marie 6 uren lang gekookt. Daarna laat men het in den vorm staan tot het gebruikt wordt.

Vóór het gebruik zet men den vorm in kokend water, tot de pudding door en door warm is, dan stort men hem, overgiet hem met den overgehouden rum en steekt hem voor de deur van de eetkamer aan, zoodat hij brandend ter tafel verschijnt.

Muffins.

Deze maakt men van bloem, iets zout, 1 ons gekookte en fijngemaakte aardappelen en J 0118 gist- Men vermengt het aardappeldeeg met 2 glazen heet water en voegt het zout en de gist er bij. Dan voegt men de bloem geleidelijk toe (ongeveer 4 X zooveel als aardappelen) tot men een nat deeg verkregen heeft, dat men op een warme plaats zet om het te laten rijzen. Na een half uur rolt men het deeg uit tot op \ cm en ponst er rondjes uit met een glas. Men bestuift ze met bloem en laat ze 20 min. liggen. Dan legt men ze één voor één in den „grilT’-oven tot ze aan beide kanten bruin zijn (ze worden dus geroosterd).

Scones.

Vermeng 2 ons bloem met \ theelepel zuiveringszout en 1 theelepel cremortart, voeg dan 30 gr. boter of margarine bij en een beetje melk, voldoende om een

Sluiten