Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

azijn bij. Laat het verkoken, roer er nu nog een koffielepel bloem door om te binden en laat nog 10 min. doorkoken.

T a m b o u r.

Verwarm in een ijzeren pan een Hinken lepel olie en leg er een dunne laag taartdeeg in. Bedek deze met een laag gehakte appelen, met poedersuiker bestrooid. Leg daarop weer een deeglaag, enz. Bovenop ligt een deeglaag. Laat den koek bruinen op een zacht vuur, schuif hem dan op een schotel en werp hem omgekeerd in de pan.

Daarna zet men de tambour nog een goed uur in een matig warmen oven.

Vruchtentaart.

Een vlaai-vorm wordt met zanddeeg bekleed en daarna met een laag vruchten (kwetsen, appelen, kersen, abrikozen, mirabellen), ontpit en kleingesneden (behalve de kersen), bedekt.

Twee lepels bloem worden met melk, een geklopt ei, suiker en kaneel vermengd tot een vloeibaar beslag. Dit giet men op de vruchten (men kan het ook doen als de taart half-gaar is). Nu zet men de taart drie kwartier in een heeten oven. Daarna bestrooien met poedersuiker.

Men kan de bloem in het tweede beslag ook weglaten.

Strassbourg sandwich.

Men braadt een ganzelever, laat haar bekoelen en snijdt haar in plakken van ca. % cm. Daarna snijdt men, wat grooter, rondjes (Duitsch) roggebrood, die men met ganzevet of boter besmeert. Leg hierop een slablad en daarop een plak lever, vervolgens een plakje aspic,

Wat de pot schaft 3

Sluiten