Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

eenige plakjes truffel en dunne plakjes gevulde olijf. (Men gebruikt op 1 lever 1 kop aspic en 6 olijven.)

Men kan de sandwich al of niet met nog een snede besmeerd roggebrood bedekken.

Pousse caf├ę sandwich.

Benoodigd:

1 roggebrood;

1 wittebrood;

1 volkorenbrood;

1 pak Zweedsch brood;

koud vleesch (ham, tong, gerookte zalm, kip, kalfsvleesch, saucijs); pimientokaas;

Zwitsersche kaas; anchovypaste; kaviaar.

Snijd elk brood in wafeldunne sneden, ook het vleesch en de kaas. Besmeer 3 verschillende sneden hrood met anchovypaste, leg daar bovenop verschillend vleesch of kaas en ten slotte weer een snede brood van ander soort. Druk de sandwich eenigszins samen en zet ze in een koelkast.

Beleg ze vlak voor het opdienen met kaviaar.

Deze sandwiches behooren op kanten servetjes opgediend te worden (men kan echter ook papieren nemen!).

Elzasser winterdrank.

Benoodigd: een handvol gedroogde stukjes appel, een handvol gedroogde kwetsen, een handvol gerst, een klont kandij en een stokje zoethout.

Men wascht alles en zet de ingredi├źnten dan met twee liter water op. Twee uur op een zacht vuur laten pruttelen; daarna warm gebruiken.

Sluiten