Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Champignonsoep met room.

Benoodigd:

1 kop gehakte champignons;

3 koppen bouillon van rundvleesch;

1 kop slagroom; zout en peper.

De champignons worden 5 a 10 minuten in den bouillon gekookt; daarna worden zout en peper naar smaak toegevoegd. Vlak voor het opdienen wordt de room er door geroerd, die geslagen is tot ze begon stijf te worden.

La Potie Alsacienne.

Benoodigd:

1 liter spersieboonen;

2 takjes peterselie;

1 takje rozemarijn;

1 kleine bloemkool;

1 kop doperwten;

6 kleine uien;

i kop kleingesneden bleekselderij;

1 gemalen knoflookteen; รจ kop in blokjes gesneden spek;

1 stukje gemberwortel;

1 kop kleingesneden rauwe aardappelen.

Kook de boonen op een heet vuur tot de huid gaat loslaten. Laat ze uitlekken. Bedek ze met kokend water, voeg zout, peper en kruiden bij en laat ze 1 uur koken. Voeg al het andere bij, behalve de aardappelen, en laat het te zamen wat sudderen. Doe er ten laatste de aardappelen bij en laat deze gaarkoken.

Zes porties.

Sluiten