Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kan men een eidooier weglaten.) Voeg zout en peper bij, doe de saus in een schaal en de gebakken pakjes er op.

Vier porties.

Kalfsrolletjes.

Benoodigd:

8 plakken spek;

8 kalfsoesters;

£ kop gebakte champignons;

zout en peper;

| kop witte wijn.

Bedek elke plak spek met een dun kalfsoestertje, leg daarop een laag gehakte champignons met peper en zout. Bol het geheel op en maak het vast met tandenstokers. Leg de rolletjes in een braadpan en braad ze tot het spek gaat bruinen. Voeg een beetje van den wijn toe, leg het deksel er op en braad zoo verder op een zacht vuur tot alles gaar is. Voeg den overigen wijn toe en keer de rolletjes indien noodig.

Vier porties.

Fazant in zuurkool.

Benoodigd:

2 jonge fazanten of patrijzen;

zout en peper;

3 lepels ganze- of kippevet;

2 dikke plakken spek;

1 gesnipperde ui;

1 liter zuurkool.

Wrijf de schoongemaakte vogels in met een weinig peper en zout. Laat ze in het vet bruinen met het spek en de ui.

Neem de vogels en het spek weg, doe de zuurkool in het vet en maak dit flink heet. Voeg zout toe indien

Sluiten