Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

gewenscht. Leg nu een laag van de zuurkool onder in een aarden pot, daarop de vogels en het spek, daar boven op de overige zuurkool. Doe den pot dicht en laat alles samen stoven.

Vier porties.

Eend in zuurkool.

Benoodigd:

1 jonge eend, hij elkaar gebonden;

f liter zuurkool;

6 kleine gerookte saucijsjes;

6 plakken spek;

2 lepels vet;

peper.

Laat de eend en het spek lichtelijk bruinen in het vet. Leg ze dan op een schotel. Verwarm de zuurkool in het overgebleven vet. Leg ze dan onder in een aarden pot, de eend, het spek en de saucijsjes er op, met zuurkool toegedekt. Strooi er wat peper op. Sluit den pot dan goed en laat alles stoven in een matig heeten oven, tot de eend gaar is.

Vier porties.

(Elzasser zuurkool wordt ingemaakt met witten wijnazijn, wat er een bijzonder fijn aroma aan geeft.)

Kaas-aardappeltjes.

Benoodigd:

4 koppen ongezouten fijngemaakte gekookte aardappelen, heet;

zout;

witte peper;

2 lepels room;

| pond versche roomkaas.

Sluiten