Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

worden), van peren gemaakt, is een reis naar het dorpje waard.

Hier volgen de recepten van veelgebruikte en geliefde gerechten.

Het hoofdvoedsel der boeren, de „Schwarzplenten” kan op 2 manieren bereid worden:

Schwarzplenten z’ Wasser.

Boekweitmeel wordt in water tot pap gekookt.

Schwarzplenten zu Land.

De natte Plenten wordt op een plank uitgestort als ze reeds goed dik is; na het bekoelen wordt de stijve massa in stukjes gesneden, die men in varkensvet opbakt.

Knöpfli of Spatzle.

Men maakt een glad deeg van 4 ons meel, 1 dl melk, \ liter water en iets zout, dan roert men er 2 eieren door en klopt tot er blazen verschijnen. Dan laat men het een half uur staan en drukt het vervolgens door een Knöpflizeef. De Knöpfli worden in kokend zout water tweemaal opgekookt, waarna men ze laat uitdruipen en met geraspte kaas vermengd opdient, bestrooid met gefruite ui of geraspt geroosterd brood of begoten met jus. Men kan ze ook laten bekoelen en dan opbakken.

N u d e 1 n.

Een pond meel wordt gezeefd, dan vermengd met 5 geklopte eieren, iets zout en 3 lepels water. Het goed doorgeknede deeg moet een half uur rusten. Dan rolt men het dun uit, snijdt er banen van, laat deze wat

Sluiten