Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Fondue.

In Zuid-Fransch-Zwitserland gaat men als volgt te werk: stukjes Gruyèrekaas worden in witten wijn op een zacht vuur gesmolten tot ze zacht zijn, maar nog niet met den wijn één massa vormen. De pan wordt daarbij op tafel gezet en nu doopt men stukjes brood in het kokend heete gerecht, zoodat de kaas er aan blijft hangen en geniet aldus, zich bijna den mond brandend, van deze bijzondere lekkernij.

M a n g o 1 d.

Men rist het bladgroen van de stelen en bereidt dit als spinazie.

De stelen worden van de dunne huid ontdaan en in stukken van ca. 3 cm gesneden, die gaargekookt worden in melk met water. Dan stooft men ze na in botersaus met veel geraspte kaas of in een zure saus.

Müsli.

1 groote appel, gewasscben, wordt in zijn geheel op de z.g. Bircher-rasp fijngeraspt; 1 lepel havermout, die men in 3 lepels water een nacht heeft geweekt, wordt vermengd met een lepel zoete gecondenseerde melk, het sap van een halven citroen en den geraspten appel. Dan bestrooit men het mengsel met 1 lepel gemalen noten.

Sluiten