Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Voor deze olie-bereiding neme men de z.g. Aryana-pan of een frituur-pan (van buiten zwart, van binnen grijs).

Men neme rijkelijk olie, de overschietende is nooit weg; men kan ze reinigen door ze te verhitten met een stuk oud brood, een schijf ui of citroen er in, die het vuil in zich opneemt en daarna verwijderd wordt, en eindeloos weer gebruiken. Men kan, voor men er iets in doet om gesmoord te worden, controleeren of de juiste temperatuur bereikt is door er een stukje brood in te werpen, dat soms geel, soms bruin, maar nooit zwart mag worden.

’s Middags bestaat de hoofdschotel uit een pasta, bijna altijd met knoflook en tomaten gekruid, ’s Avonds gebruikt men soep, waarin altijd vermicelli-figuurtjes drijven: schelpjes, strikjes, torretjes, ja, in wat voor vorm ook. In de stad eten de Italianen graag buitenshuis (al fresco).

Het dagelijksch menu bestaat b.v. uit:

Ontbijt (c a f f é):

brood, boter, honing en koffie verkeerd (vaak met geitemelk).

Middagmaal (collazione): rijst met geraspte kaas; asperges (met groene koppen) ; aardappelen met boter en kaas; ravioli;

of:

ansjovis en zwarte olijven; spaghetti alla burro; scallopini (kalfsoestertjes) met zucchini; finocchi;

vruchten (rijpe citroenen, groote sinaasappels (orangeada, pomegranata), perziken, enz.).

Sluiten