Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ongevulde ravioli.

Deze zijn ook zeer smakelijk en minder bewerkelijk. Men bereidt ze door een deeg te kneden van meel en fijngeraspte rauwe aardappelen, half om half, met zout. Hiervan snijdt men met een deegraadje kussentjes, die men frituurt in heete olie.

Finocchi.

Bosjes venkelgroen worden in beslag gewenteld en vervolgens in heete olie gefrituurd.

Minestra.

Men braadt in boter een in reepen gesneden peen en dito peterseliewortel (van de speciaal voor den wortel gekweekte soort, die men hier niet ziet), een halven, fijngehakten selderij wortel, een handvol gehakte peterselie, een half, in reepen gesneden kooltje, 2 lepels doperwten en 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, toegedekt, tot alles zacht is. Dan voegt men er 4 lepels ongewasschen rijst bij, laat deze geefiruiten en giet ten slotte 1-J liter vleesch- of groentenbouillon er bij, waarin men de rijst laat gaarkoken. Dan roert men er 3 lepels Parmezaansche kaas en 1 lepel tomatenpurée met suiker door en de soep is klaar. Ze moet, zooals alle soepen die dienst doen als één-schotelmaaltijd, heel dik zijn.

Polenta.

Breng 1 liter water met zout aan de kook en strooi er 2 ons maïsmeel (-gries) in, die men al roerende laat gaarkoken met stukjes tomaat, ui, bladgroenten en groene kruiden er in. Is de brij klaar, dan neemt men ze van het vuur af en roert er rijkelijk Parmezaansche

Sluiten