Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kaas door (de brij is op zichzelf heel flauw). Eigenlijk moet de polenta zoo dik zijn als ze iets bekoeld is, dat een lepel er rechtop in blijft staan.

Bologneesche macaroni.

Men kookt 1 pond macaroni in zout water gaar en laat ze staan. Dan snijdt men \\ ons mager kalfsvleesch en ^ ons rookvleesch of ham klein en hakt het, samen met £ ui, \ winterwortel en een handvol selderijwortels. Met 1-| lepel boter zet men het mengsel op het vuur. Als het vleesch gaat kleuren, voegt men er ’n ietsje bloem en een kop bouillon bij en laat het gaarkoken. De macaroni wordt uit het water genomen, vermengd met het vleeschmengsel, waar gestoofde gehakte paddestoeltjes aan zijn toegevoegd, en bestrooid met Parmezaansche kaas.

Risotto.

Men snippert een ui en fruit ze geel in boter. Dan voegt men 1 pond ongewasschen rijst toe (gewasschen is ze te nat om te fruiten; men kan ze wel eerst laten drogen, maar dat is toch erg omslachtig) en laat ze op een zacht vuur geel fruiten. Vervolgens voegt men warm water toe (1 op 2) en iets zout en laat de rijst gaarkoken; £ ons boter kan nog worden toegevoegd. Opdienen met geraspte kaas.

Spersieboontjes in soffrito.

1| kop olie wordt aan de kook gebracht. Daarin werpt men £ gesnipperde ui en 2 geschilde en in stukjes gesneden tomaten, ten slotte de gewasschen en afgedroogde jonge spersieboontjes, waarna men alles laat gaarsmoren.

Sluiten