Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Zucchetti.

Dit zijn een soort pompoenen. Men snijdt ze ongeschild in blokjes en voegt ze bij een soffrito, waarin gehakte petersebe de plaats der tomaten inneemt. Voeg iets zout toe en laat de zucchetti bijna gaar smoren. 6 tomaten worden uitgehold, in schijven gesneden en er bij gevoegd. Na het gerecht nog even opgekookt te hebben, dient men het op, bestrooid met gehakte peterselie.

Lever.

In een soffrito als in het vorige recept, laat men uien en ongehakte peterselie even heet worden, waarna men er dunne schijven lever mee belegt. Dan roostert men het vleesch vlug op een open vuur, overgiet het met enkele lepels bouillon, strooit er peper en zout over en dient het op bij macaroni of rijst.

G n o c c h i.

Men brengt \ liter melk met ruim ^ ons boter en iets zout aan de kook, voegt er ^ pond bloem bij en laat het mengsel, al roerende, op een zacht vuur, dik worden tot het van de pan loslaat. Laat het dan wat bekoelen in een kom en vermeng het geleidelijk met 4 eieren. Steek er met een koffielepel klontjes uit en werp deze in kokenden bouillon. Komt deze weer aan de kook, neem de gnocchi er dan uit met een schuimspaan en leg ze in een met boter ingevetten schotel. Bestrooi ze met Parmezaansche kaas en begiet ze met melksaus (balsamella) en zet ze, bedekt met klontjes boter, J uur lang in een heeten oven.

Marmolata (Yenetiaansch).

40 zoete en 8 bittere amandelen worden gebroeid,

Sluiten