Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DE CORSICAANSCHE KEUKEN.

De Corsicaan maakt niet veel werk van landbouw en veeteelt. Men gebruikt voornamelijk wat het eiland in ’t wild oplevert, zooals kastanjes, waarvan meü meel maakt dat voor verschillende gerechten gebruikt wordt; verder het vleesch van de wilde zwijnen die men jaagt. De visscherij levert veel forellen op.

De groenten, die de gegoede burger gebruikt, zijn artisjokken, sla, spinazie en tomaten.

Aan ’t o n t b ij t gebruikt men oud, onsmakelijk brood met geiteboter en koffie met geitemelk.

Het middagmaal om 12 uur bestaat b.v. uit; olijven;

ham (van wilde zwijnen);

gestoofd schapevleesch met tomaten en macaroni;

of polenta van kastanjemeel; gekookte forellen.

Aan den avondmaalt ij d gebruikt men b.v.: boonensoep; omelet;

gebakken forel met sla; kaas of kastanjebeignets.

Corsicaansche boonensoep.

Een hoeveelheid Roomsche boonen wordt gekookt met gerookt spek, boonenkruid en uien, in zooveel water dat de soep, als ze klaar is, de dikte heeft van Hollandsche erwtensoep.

Dit is dagelijksch voedsel op Corsica.

Kastanje-polenta.

Men kookt van kastanjemeel, water en zout een dikke brij, die er uitziet als maïs-polenta en op dezelfde wijze gegeten wordt.

Sluiten