Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

knollen, in kleine stukjes gesneden, erbij, en laat alles samen verder koken.

In een andere pan kookt men wat kool, aardappelen en boonen gaar.

Nu wordt op de volgende wijze bouillon bereid: schijven ui worden geelgefruit in varkensvet, da™ voegt men er eenige kruidnagelen en laurierblad en een stuk rauw rundvleesch, in blokjes gesneden, bij, en laat dit met de specerijen al roerende zachtjes braden. Ten slotte voegt men er wat zout water (| liter op \ pond vleesch), enkele droppels azijn en wat peper bij en laat alles nog een flinke poos doorkoken. Dan giet men den verkregen bouillon af en kookt er de rijst in (1 op 2).

Nu dient men bet eerst klaargemaakte vleesch op, omringd door de groenten, terwijl de aardappelen en de rijst afzonderlijk er bij gegeven worden. Voor het gebruik begiet men de cocido met olijfolie.

011a protrida.

Een gelijksoortig gerecht als het bovenstaande.

Allerlei stukjes vleesch, wild, gevogelte en gerookte ham worden met erwten en allerlei groenten gaargekookt. Voor het opdienen wordt nog een stuk pittige rookworst toegevoegd.

Gebakken sardines in saus.

Van versche sardines worden kop en staart afgesneden en de graten verwijderd. Nu wentelt men ze eerst door bloem, dan door eiwit en daarna door paneermeel, waarna men ze in olijfolie bakt en opdient in kapertj essaus (met boter en bloem, uienwater, iets zout en wat room bereid).

Sluiten