Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Soms kookt men nog een grooten bal (koeklas) in deze soep.

M i s f o e f.

Men roert 1 kilo fijn meel in de djefna met water aan, tot zich korrels gevormd hebben, dan pakt men het mengsel in kaasdoek en legt het zoo in de keskes. Daarna moet het nog 3 maal met water en 4 maal met melk aangeroerd worden, terwijl het stoomt. Op de koeskoes legt men tijdens het stoomen 1 kilo ontpitte gehakte dadels, tot ze zacht zijn geworden. Dan vermengt men ze met gepelde amandelen, krenten en groene amandelen (pistaches). Vervolgens roert men door elkaar: poedersuiker, geraspte chocolade, gemalen kaneel, oranjebloesem en oranjebast. Hiermee vermengt men de koeskoes, alsmede met gesmolten boter, waarna men ze in den vorm van een pyramide op een schotel stort en versiert met de dadels, krenten, amandelen en pistaches.

Koeklas.

Een half pond gehakt wordt met zout, peper, 2 geklutste eieren, gehakte ui en peterselie en een heetje broodkruim vermengd. Hiervan wordt een groote bal gevormd, die in de soep gekookt wordt (zie boven).

H a s s o e a.

Fruit 2 uien in olie. Voeg er 2 tomaten, water en meel bij, alsmede peper en zout. Roer tot het mengsel kookt.

T a f i f a (pompoengerecht).

Een ronde pompoen wordt in stukken gesneden en deze worden gewasschen. Een stuk vleesch wordt met

Sluiten