Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ui en knoflook in olie gefruit, dan worden de pompoen en stukken kool bijgevoegd, met peper en zout. Daarna wordt de pan gesloten en het gerecht 2£ uur op een zacht vuur gekookt. Vooral geen water bij voegen!

L o e b i a £(witte spersieboonen).

De boonen worden een nacht geweekt en dan in zout water gekookt (met koud water opzetten).

4 teentjes knoflook, een flinke mespunt komijn en een roode peper worden fijngestampt en met een lepel olijfolie bij de boonen gevoegd, 20 min, voor ze gaar zijn.

Het menu van den gegoeden Tunischen burger bestaat meestal uit: soep, vleesch, visch of gevogelte, gestoofde groente of sla, en wijn.

Egyptische gerechten zijn de volgende:

B e 1 e h a t.

Vermeng een pond gebakt met 2 knoflookteenen (met komijn samen fijngestampt), peper en zout. Spreid het vleesch uit op een met meel bestoven plank. Leg in het midden een of twee harde eieren en rol het vleesch daaromheen in den vorm van een saucijs. Wentel het vervolgens in geklopt ei en daarna in broodkruimels. Laat het bruinen in een beetje heete olie en giet er dan een half glas warm water en wat tomatensap bij. Dek de pan dicht en laat de belehat nog een half uur koken op een zacht vuurtje.

5 j e r b a h.

Trek bouillon van schapenvleesch, tomaten, Spaansche pepers, groenten naar verkiezing en gedroogde abrikozen. Verwijder het vleesch voordat de soep wordt opgediend.

Sluiten