Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

brood en melk, op verschillende wijzen toebereid. B.v.: kool met erwten aardappelen met melk of

aardappelpuree met stukjes gebraden spek zure melk.

Ofwel

barzcz, een soortgelijke soep als borsch, van bieten, met kruiden en azijn, meel, bouillon en zuren room.

Bij feestelijke gelegenheden worden echter heel ingewikkeld klaargemaakte gerechten opgedischt. Men bakt dan b.v. koek van meel met kaas en honing, waarvan het deeg langen tijd onder kussens moet broeien, om den honing te laten gisten, voordat de koek in den oven gebakken wordt.

Men snoept krentenkoekjes, genaamd „baba”.

Ook doet men zich te goed aan de volgende lekkernijen :

Kerst-haring.

Zoute haringen worden eenige uren in melk gelegd. Daarna wentelt men ze in meel, en bakt ze in hennepolie. r

Meelballen met maanzaad.

Van tarwemeel, eieren en maanzaad maakt men een deeg, waarvan ballen gevormd worden. Deze worden in kokend water geworpen en gekookt tot ze boven komen.

Boekweitkoekjes.

Men kookt boekweitmeel in water, laat de brij bekoelen en snijdt van het verkregen deeg stukjes, die

Wat de pot schaft 6

Sluiten