Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Intusschen wordt een deeg gemaakt van 1 glas meel, f glas water, 1 ei en iets zout. Dit deeg wordt zoo dun mogelijk uitgerold, daarna opgerold en van de rol schuin dunne plakjes gesneden, die zich weer tot reepen uitrollen. Deze reepen worden gedroogd (komen dus overeen met lint-macaroni). Het meisje, dat bekwaam is in het zeer dun uitrollen van het deeg belooft een goede huisvrouw te worden! — De reepen worden 10 tot 15 min. gekookt en dan met den paddestoelenbouillon meegekookt.

Hetzelfde deeg kan in melk gekookt worden; het gerecht heet dan lapscha na moloke.

Rijstcoteletten.

Op een pond rijst neemt men 2 eieren, * pond boter en £ glas bloem. De rijst wordt in water met iets zout gaargekookt, dan met de geklutste eieren, de boter en het meel vermengd. Men vormt kleine koekjes, rolt ze door beschuitkruim en bakt ze aan twee kanten bruin.

Pudding van witte kaas (wrongel).

Men vermengt \ pond wrongel met 1 pond suiker,

eidooiers, 1£ stokje vanille, 6 geklopte eiwitten, 1 glas room en \ pond gesmolten boter. Een metalen vorm wordt mgevet en met beschuitkruim bedekt, waarna men het mengsel er in stort en den pudding een klein hall uur in den oven bakt.

Borsch met kasja.

De Klein-Russische Malorossiski-borsch wordt als volgt bereid:

Verschillende groenten worden met een laurierblad en een gefruiten ui in water afgetrokken. Een kooltje wordt m stukken gesneden, eerst met den groenten-

Sluiten