Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bouillon en dan met kwas overgoten. Daarna wordt het geheel gekookt met 2 gehakte paddestoelen. Een in reepjes gesneden biet wordt gebakken en bij het mengsel gevoegd. Als de soep in de terrine is gegoten, voegt men er nog wat rauwe, geraspte biet en fijngehakte peterselie, selderij groen en venkel bij.

Voor den bouillon kan men nemen: 1 selderijknol,

1 prei, 2 winterwortelen, 1 peterseliewortel en 2 uien.

K as j a bereidt men door een kluit boter zachtjes te laten smelten en daarin langzaam een half pond boekweitgrutten (in Rusland ongebroken) te laten bruinen. Dan voegt men zout en kokend water bij, laat het geheel opkoken en zet het dan nog even in den oven. De kasja wordt opgediend met melk of room.

Lapsj evnik.

Men vermengt lapscha na moloke (zie bij gribnaja lapscha) met gesmolten boter, 3 eierdooiers en 3 geklutste eiwitten, vervolgens met iets zout, iets suiker en melk. Alles wordt in de koekenpan door elkaar geroerd. Daarna gaat het in een ingevetten metalen vorm nog 20 min. in den oven.

Kloekvennuj kisjel.

2\ pond rijpe veenbessen worden, geheel onder water, in een koperen pan gekookt, dan gezeefd en met glas suiker vermengd. Daarna weer opkoken en er

2 a 3 lepels aardappelmeel, aangemengd, doorroeren, nog even doorkoken. Men dient het gerecht koud op met melk of room.

S j t s j i.

Men kookt soep van 1 versche kool of 1 pond zuurkool, 2 wortels, 1 koolraap, 1 peterseliewortel en 2 uien.

Sluiten