Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

koud water er bij en dekt weer af met een doek. Den volgenden morgen schept mén de citroen er uit met een schuimspaan, voegt nog 2 liter koud water bij en roert alles goed om. Dan giet men de kwas in groote flesschen, kurkt ze en bindt ze toe. Men bewaart ze staande, in den kelder, en schenkt de kwas in den kelder in een kruik uit. Na 4 dagen is ze drinkbaar.

Ander recept.

10 pond roggemeel, 1 pond mout en 1 pond boekweitmeel vermengt men met 12 glazen lauw water, daarna 12 glazen kokend water.

Na | uur nog 24 glazen kokend water. Dit 3 a 4 maal herhalen, tot men een emmer vol heeft. Dan laten bekoelen. Vervolgens 6 glazen oude kwas toevoegen, toedekken en in een warm vertrek neerzetten. Den volgenden dag met wat koud water vermengen, op een koude plaats zetten en laten bezinken. Wat honing toevoegen, de kwas in flesschen doen en deze kurken. De verkregen hoeveelheid is 5 emmers.

Russische goelasj.

Benoodigd:

2 pond kalfsvleesch;

2 pond varkensvleesch;

4 uien;

3 groene pepers;

3 pond zuurkool;

4 theelepels paprika (gemalen);

1 liter zure room.

Snijd het vleesch in blokjes en laat het bruinen. Hak de uien en de groene pepers en voeg ze bij het vleesch. Voeg vervolgens de zuurkool, de paprika en de helft van den room toe en laat het geheel 3 J uur koken. De overige room wordt vlak voor het opdienen toegevoegd,

Sluiten