Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

waarna men het gerecht nog even goed heet laat worden. Men ziet deze goelasj in de genoeglijke steenen steelpan op de foto.

Pirosjki.

Benoodigd:

3 koppen hloem;

J liter zure room;

2 lepels ongezouten boter;

2 eieren;

1 theelepel zout.

Vermeng de bestanddeelen tot deeg en rol dit heel dun uit. Snijd het in rechthoeken van ca. 6 X 12 cm. Beleg deze met het volgende vulsel:

Vermeng IJ pond heel fijn gehakte kool met 3 theelepels zout en laat ze 10 min. staan. Overgiet ze met kokend water en laat ze uitlekken. Smoor ze vervolgens in boter gaar, af en toe roerend. Laat ze bekoelen en vermeng ze met 2 fijngemaakte hardgekookte eieren.

Als het vulsel op het deeg gelegd is, rolt men het deeg op en hakt de verkregen rolletjes in den oven.

Men ziet de pirosjki op de foto, gerangschikt op een roodgelakt blaadje.

Selianka.

Benoodigd:

een visch van ongeveer 2 pond;

1 groote ui; soepgroenten;

1 groene peper;

5 paddestoelen (middelgroot);

J liter tomatensap;

1 lepel boter;

1 lepel bloem.

Sluiten