Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Snijd de visch in mooten en kook deze in water met de soepgroenten en enkele laurierbladen, tot de visch van de graat valt. Schep ze er uit en laat de soep doorkoken tot de groenten gaar zijn. Zeef ze. Snijd een derde deel van de visch in heel kleine stukjes en voeg ze bij de gezeefde soep met de gehakte groene peper, de kleingesneden paddestoelen en het tomatensap.

Fruit de bloem met de boter, voeg de soep geleidelijk bij en laat het geheel nog ca. 5 min. doorkoken.

Van de Russische keukentradities is na de revolutie niet veel overgebleven. Tegenwoordig staan in de keukens der gemeenschapswoningen rijen primustoestellen, waarop elk der bewoners als hij of zij van de fabriek thuiskomt, zijn eigen maaltje kookt.

Men gebruikt niet veel anders dan koolsoep (sjtsji) met ’n stuk brood. Aan ’t ontbijt bruin brood, thee, haring en appels.

Sluiten