Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Kebab.

Men snijdt kalfs- of lpmsvleesch in blokjes, die men inzout en pepert en 2 uren laat liggen, bedolven onder schijven tomaat en ui met gehakte peterselie. Dan worden de vleeschblokjes op pennen gestoken en onder voortdurend omwentelen op een heet vuur van hout en kolen gebraden.

Perzische recepten.

Zoete Pilaf.

2 koppen rijst, met een doek afgeveegd en daarna nog wat ingedroogd in een open, lauwwarmen oven, worden met 4 koppen heet water en iets zout in een pan gedaan, die eerst met een doek, dan met den deksel daarbovenop, wordt toegedekt, waarna men deninhoud au bain-marie zachtjes kookt, terwijl men de pan af en toe omschudt. Is de rijst zoo goed als gaar, dan giet men er 2 lepels boter, die men heeft laten smelten, overheen, waarna men de weer toegedekte rijst nog een kwartiertje op den rand van het fornuis laat staan. Dan doet men ze in een pyramidevorm (of in eemge kleine vormpjes), stort ze, bestrooit ze in strepen met kaneel en suiker en dient ze heet op.

Eiergerecht.

Men bestrooit 3 gesnipperde uien met cayennepeper en bakt ze in boter bruin. Dan laat men ze uitlekken, spreidt ze uit op een warmen schotel en bedruppelt ze met citroensap. Daar boven op legt men eenige spiege eieren, met fijngehakte peterselie bestrooid.

Kip (recept uit het oude Perziƫ).

Een schoongemaakte en uitgehaalde kip wordt gelegd in een marinade van peper, lavas, karwij, z.g.

Sluiten