Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De klapper wordt geraspt, waarna men dikke en dunne santen maakt. 2 pond gewasschen rijst wordt met de dunne santen en de kruiden in een pan met water gedaan, zoodat het water 3 cm er boven staat. Nu wordt de pan gesloten en de rijst op een matig vuur half gaar gekookt, terwijl men af en toe roert om een gelijkmatig gele kleur te krijgen. Dan voegt men de dikke santen er bij en laat de rijst verder gaar koken. Opdienen met de bovengenoemde bijvoegsels.

Ajam panggang.

Men spouwt een jonge kip open en wrijft ze in met zout en peper, waarna men ze roostert. Bij 2 lepels boter, die men heeft laten smelten, voegt men 1 lepel soja en het sap van \ citroen of assemwater van j plak assem (een uur in warm water geweekt en daarna gezeefd). In deze saus laat men de kip 10 min. smoren. Dan neemt men de kip er uit, laat de saus met iets water erbij even doorkoken en giet ze dan over de kip.

Kaber-kebertoe.

Wat overgeschoten vleesch met 2 lepels ham of spek wordt fijngehakt en vermengd met de volgende kruiden:

2 lepels gesnipperde ui of prei, 1 lepel katoembar (koriander) en | lepel djienten (komijn; deze verhouding van koriander en komijn van 2 : 1 geldt voor vrijwel alle recepten), en 1 theelepel fijne sereh. Daarna bakt men het mengsel op.

Van 5 eieren, geklutst met 4 lepels santen, £ theelepel peper en 1| theelepel zout, bakt men een omelet. Is ze bijna klaar, dan legt men het vleeschmengsel er op, vouwt de omelet toe en bakt ze verder tot ze aan den onderkant bruin is.

Sluiten