Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Kwee klepon.

Benoodigd: \ pond ketanmeel, goela-djawa-stroop, geraspte klapper, 1 eigeel, lauw water en zout.

Van het meel, het eigeel, het water en het zout maakt men een deeg, waarvan men balletjes vormt. Men drukt in elk er van een holte, vult die met de stroop en maakt de balletjes weer dicht. Nu worden ze in kokend zoutwater geworpen en gekookt tot ze boven drijven, dus gaar zijn. Daarna wentelt men ze in de geraspte klapper.

Hier volgen nog eenige bekende en geliefde recepten:

Djagoeng-klappa manis.

Een lekker en eenvoudig nagerecht.

Van 8 niet te jonge, afgekookte maïskolven snijdt men de korrels af en doet ze op een schotel. Een versche klapper wordt geraspt, waarna men ze over de maïskorrels strooit. Daaroverheen strooit men ten slotte 1 pond geraspte Javaansche suiker.

Nasi goreng.

Benoodigd: een hoeveelheid gekookte rijst, 4 gesnipperde uien, 6 gesnipperde knoflookteenen, | theelepel trassi, 1 lepel katoembar, \ lepel djienten; ter versiering: een omelet van 4 eieren, stukjes gebakken ham en gefruite uisnippers.

De kruiden worden samen fijngestampt en opgebraden, waarna men ze met de rijst vermengt en nog even doorbraadt. De omelet wordt in reepen gesneden, waarvan men ruiten vormt over de rijst, die men met de ham en gefruite ui bestrooit.

Nasi t i m (ziekengerecht).

1 ons kalfsgehakt wordt met zout, brood en 1 ei aangemaakt en daarna met 1^ ons rijst gekookt in

Sluiten