Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Spekkoek.

Benoodigd: | pond bloem, 1 pond boter, tot schuim geklopt, 1 pond witte suiker, 2\ lepel kaneel, 2 lepels nagelgruis, \ lepel nootmuskaat, | lepel cardamom, iets zout en 15 eieren.

Men klopt de boter en voegt al kloppende de suiker er bij en daarna een voor een de eidooiers. Vervolgens het meel (geen klontjes!) en het schuimig geklopte eiwit met de kruiden. In een ingevetten springvorm legt men een laag van het deeg en bestrijkt die met boter. Is ze gebakken, dan wordt er weer een met boter bestreken laag deeg op gelegd en die gebakken. Zoo gaat men door tot het deeg op is.

Indische punch.

| pond suiker, 1 pakje vanillesuiker, 4 eidooiers en het sap van 1 citroen worden zoolang op een zacht vuur onder aanhoudend roeren verhit, tot het mengsel gaat koken. Dan neemt men het van het vuur, roert er een kop sterke thee, 1 glas rum, 2 glazen melk en de 4 stijfgeklopte eiwitten door, waarna de punch op

ijs wordt gezet. .. .. ~

Men dient ze op in glazen, die in ijswater zijn al-

gekoeld.

Agar-agar-siroop.

2 stangen agar-agar worden gewasschen, in 2 glazen water geweekt en daarna gekookt op een zacht vuur. Laten bekoelen en de stijf geworden massa in stukjes hakken. Eenige lepels hiervan doet men in een glas limonadestroop (b.v. van tamarinde of rozen) en water. Heerlijk verkoelend. Wat selasie toevoegen (dit zijn zaadjes die men een uur in water weekt, er komt dan een wit sponsachtig omhulsel om).

Sluiten