Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Achtgeurige vleeschballen (tsjeng pa pao zjoe ju├źn).

Men hakt te zamen: een pond doorregen vleesch, wat ui, een flink stuk ham, 2 ons pijnpitten, een ons geweekte gedroogde paddestoelen, een ons zeer zachte bamboespruiten, 6 pi tsi (melksaphoudende knollen van waterbies), 2 stukken pompoen en gember, in soya ingemaakt, wat soyameel, 2 stukken gember.

Van dit mengsel vormt men balletjes, die men in een pot met 2 ons tsing tsiang en evenveel gelen wijn midden in de pan met rijst gaarkookt. Vlak voor het opdienen giet men er wat sesamolie over.

Speenvarken au bain-marie (uit Li Ki).

In een grooten ketel brengt men water aan de kook, waarin men een soepketel hangt met het in plakken gesneden vleesch, ui en nog eenige geurige kruiden. Men stookt het vuur drie dagen en nachten lang, en voegt dan wat azijn en wat in azijn ingemaakt vleesch, alsmede zout aan het gerecht toe.

Gerookte hersenen (hiiin nao tseu).

Vier stel hersenen ontdoet men van de huid en het bloed, waarna men ze in een kom doet met gehakte ui en gember, gelen wijn en tsing tsiang en ze op stoom kookt. Dan rookt men ze op de gewone manier met behulp van 2 ons basterdsuiker, 1 ons geurige kruiden

en wat venkel. . ....

Zoodra dit klaar is snijdt men de hersenen in blokjes.

Men gebruikt ze met een saus van tsing tsiang en sesamolie, half om half.

Sluiten