Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Haaievinnen (tsjao ju tseu).

De vin wordt in water gekookt. Dan wordt het vel zorgvuldig weggenomen en weekt men de vin een nacht in koud water. Daarna goed reinigen van beenstukjes en zand. Een krab koken en met zorg klein maken. Een pan met kippe- of eendebouillon aan de kook brengen, er drie geweekte gedroogde paddestoelen in werpen, even laten doorkoken en er het krabbevleesch bijvoegen, alsmede wat gelen wijn, een mespunt suiker en ten laatste de vin. Even laten sudderen en dan wat soyameel bijvoegen. Zorgvuldig door elkaar roeren, in een diepen schotel storten en gameeren met 2 plakken ham en 2 bamboespruiten. Het geheel begieten met jg ons sesamobe.

Gebakken zwaardvisch (tsja tao ju).

Dit gerecht is in alle Chineesche restaurants verkrijgbaar. De zwaardvisch heeft zacht vleesch en veel graten. Men kan overigens deze bereidingswijze op iedere willekeurige vischsoort toepassen.

2 pond zwaardvisch wordt van de schubben ontdaan, uitgehaald en in mooten gesneden. Deze legt men eenige uren in een kom met zout water. Daarna droogt men ze met een doek af.

Nu maakt men een half-vloeibaar beslag van soyameel en tsing tsiang.

Een pond reuzel wordt verhit. Elke moot wordt in het beslag gedompeld en dan in het heete vet geworpen. Zijn de mooten mooi bruin, dan neemt men ze er uit en legt ze op een doek.

^•pond sesamobe wordt verhit en de visch daarin voorde tweede maal gebakken. Hierdoor wordt ze bros en geurig.

Men kan dit gerecht warm of koud gebruiken en het begieten met azijn of tsing tsiang of beide vermengd.

Sluiten