Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Kippenlever, enz. (tsjao sjeu kiƫn).

1. Yan twee kippen of eenden neemt men de levers, de harten, de longen en de magen, spoelt ze in water en laat ze in water koken alsof men er bouillon van trekken wil. De magen moeten er iets langer in blijven. Daarna alles kleinsnijden.

Verder neemt men:

2. 2 ons vet;

3. \ ons tsing tsiang;

4. een beetje sesamolie;

5. een mespunt suiker;

6. een beetje soyameel, met water aangemaakt;

7. een kop kippebouillon;

8. een beetje azijn.

Verhit het vet op een flink vuur en werp er het onder 1 genoemde in. Laat bet een oogenblik koken en roer er 3, 7 en 8 door. Na enkele minuten 5 en 6 toevoegen. Roeren en de saus laten indikken. Giet het mengsel ten slotte op een bord uit, giet de sesamolie er overheen en dien op.

Eend in meloen (si koa ngao ja).

Een eend wordt geplukt, uitgehaald en van de grootste beenstukken ontdaan. Men giet er 3 ons gelen wijn en 4 ons tsing tsiang met wat gemalen anijs binnenin. De helft van een meloen wordt van vleesch en pitten ontdaan en de eend er in gezet. Dan laat men het geheel op een heel zacht vuur langzaam koken.

Sluiten