Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Groenten.

Bamboespruiten in tsing tsiang (jen

tsoen).

Bamboespruiten worden in schijven gerookt of op de volgende wijze toebereid:

Men pelt en reinigt er eenige en stoomt ze gaar te midden van de rijst. Ban laat men ze een halven dag in tsing tsiang weeken, snijdt ze in schijven en vermengt ze in een kom met wat sesamolie en voldoende tsing tsiang.

Worteltjes of knolletjes met tsiang

(tsiang siën loeö po).

Eenige tientallen worteltjes of knolletjes, of beide door elkaar, worden schoongemaakt en in grove stukken gesneden. Met flink wat zout vermengen en een halven dag laten staan. Dan doet men ze in een zak van dichte stof en laat deze drie dagen lang in een kruik met tsing tsiang hangen. Dan laten uitdruipen en eenige dagen laten weeken in miën tsiang.

Men gebruikt ze bij de rijst aan het eind van den maaltijd.

Gerookte selder ij (hiün kin tsai).

Een handvol selderijgroen wordt geplukt en de bladen in de zon gelegd tot ze voor de helft zijn ingedroogd. Twee dagen laten weeken in tsing tsiang. In de zon laten drogen.

Daarna rookt men de selderij op de gewone manier, waarbij men 2 ons basterdsuiker en 1 ons geurige kruiden gebruikt. Bij het gebruik doopt men de selderij in een mengsel van tsing tsiang en sesamolie.

Sluiten