Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Gebakken daglelies (tsjao kin hoa tsai).

Van een pond daglelies (die men hier in tuinen als sierplant vindt) snijdt men de bloemtoppen af, spoelt ze af in water en werpt ze in 4 ons heet vet, tegelijk met een ons zout. Roeren. Een ons witten wijn bijvoegen. De pan toedekken en het mengsel een oogenblik laten doorkoken. Opdienen in een kom, vermengd met wat tsing tsiang en sesamolie.

Magnolia’s in deeg gebakken (tsja ju lan piën).

Men maakt een beslag van wat meel, een ons poedersuiker en 6 eiwitten. De bloembladen van een magnolia worden hierin eenigen tijd gedrenkt en dan in heet vet geworpen. Ze zwellen sterk op. Dan eruit nemen, uit laten druipen, met poedersuiker bestrooien en onmiddellijk opdienen. Dezelfde bereiding kan men toepassen op andere geurige bloemen, zooals acacia, oranjebloesem, enz.

Valsche gebakken bamboespruiten (maïs) (tsjao kia tong soen).

Maïs heet: ju sjoe sjoe. Men neemt \ pond onrijpe maïskolven, waarvan de spil nog zacht is. De korrels wegnemen. De spü lijkt nu eenigszins op een bamboespruit! Men snijdt ze in schijven, die men in 2 ons heet vet werpt. Een ons gehakte, gedroogde paddestoelen, die men even te voren in warm water heeft laten opzwellen, wordt bijgevoegd. Roeren. Twee ons tsing tsiang bijgieten, dik maken met wat met water aangemaakt soyameel. .

Als de saus goed dik is giet men het gerecht m een

schaal en begiet het met ^ ons sesamolie.

Sluiten