Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Toedekken en op een zacht vuur laten koken tot het geheel een purée geworden is.

Taro’s in suiker (ngao ju nai).

Twee pond taro’s (waar men in heel Oceanië pap van kookt) worden geschild en in stukjes gesneden.

Men zet wat water op in een pan met een pond roode basterdsuiker en heeft men een dikke stroop verkregen, dan doet men de stukjes er in en laat ze op een zacht vuur goed gaar koken. Er uit halen en met wat kaneelbloempjes bestrooien.

Zoete aardappelen in schijven (tsja sjan ju piën).

Eenige zoete aardappelen schoonmaken, schillen en in dunne schijven snijden. In heet vet frituren en met fijn zout bestrooien.

Dit is een heel fijne schotel.

Gepofte boonen (tsjao pao kai teoe).

Een gerecht dat in Europa ook bekend is, zij ’t eenvoudiger van bereiding: nl. bij de schooljeugd!

Men laat 1 liter boonen een nacht in koud water weeken en laat ze dan op een vergiet uitlekken. Eenige uren later begiet men ze in de vergiet rijkelijk met koud water. Dit herhaalt men 4 a 5 maal. Dan spreidt men de boonen buiten uit, in de schaduw.

In een pan doet men een flinke komvol grof zout en de boonen en zet de pan op een fel vuur. Steeds roeren. Als alle boonen zijn opengesprongen haalt men ze er uit, droogt ze met een doek af en laat ze bekoelen. Ze zijn dan knapperig (pao beteekent: knappen); men heeft er een goed gebit voor noodig!

Sluiten