Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Diversen.

V ogelnestjessoep (ngao jen wo).

Deze nestjes van salanganen (een soort zwaluwen) worden tusschen de rotsen aan de kust (ook op Java) gezocht. Ze bestaan gedeeltelijk uit leem dat de vogels met hun speeksel tot een nest vormen.

Een ons vogelnestjes wordt zorgvuldig schoongemaakt en in lauw water gelegd om op te zwellen.

In een pan giet men een glas bouillon van ham, een glas bouillon van paddestoelen, een glas kippebouillon en drie glazen water.

Men zet de pan op een zacht vuur, doet de vogelnestjes er in en laat de soep sudderen. Heel heet opdienen.

Gebakken vermicelli (tsjao miƫn).

Men werpt \ pond vermicelli in kokend water, laat ze opzwellen, haalt ze er uit, overgiet ze met koud water en laat ze uitlekken. Een kom vol versche garnalen wordt schoongemaakt, in vet gefrituurd en opzij gezet. Zes ons versch varkensvleesch wordt fijngehakt, gefrituurd en eveneens weggezet. Het vleesch van een krab wordt op dezelfde manier behandeld. Nu werpt men de vermicelli in 6 ons heet vet. Is ze mooi bruin geworden, dan voegt men de andere ingrediƫnten er bij, alsmede wat zout. Voor het opdienen giet men er wat sesamolie en een scheutje azijn over.

Notenkoek (tsjeng song tseu hoe tao kao).

Een halve schepel (5 liter) kleefrijst wordt gewasschen en tusschen de handen gewreven om de korrels

Sluiten