Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

D i n n e r, meestal om 6 uur, geeft weer grape-fruit op ijs, vleesch (de Duitsche bereidingswijzen zijn zeer in trek), groenten (heel vaak Sauerkraut!), sla, vaak pommes frites en ook vaak een aardige pudding of taart, alweer fabrikaat van de huisvrouw (al komt het gemengde meel van de fabriek); of een vruchtensla, opgediend in glazen. Zoowel groenten- als vruchtensla (er zijn ook veel combinaties van beide) worden op glazen bordjes of in glazen in eenpersoons porties opgemaakt, wat de tafel heel wat fleuriger maakt dan één groote slakom.

Veel gerechten en ingrediënten voor middageten zijn klaar te krijgen, b.v. spaghetti met tomaten, droge „pies”, enz. Ja, wil men een roerei klaarmaken, dan kan men zelfs het met de melk geklutste ei in den winkel koopen!

’s Avonds verschijnen bij de koude dranken allerlei verrukkelijke en oogstreelende sandwiches, waarbij ook veel toast en een soort Knackebrot gebruikt wordt. Allerlei soorten kaas, zeeproducten als sardines, krab, kreeft en garnalen, noten, vruchten, groenten en koud vleesch, vermengd met delicieuze zure en zoete mayonnaises, komen hier bij te pas. In de laatste worden vaak honing en room verwerkt.

Zooals de Italiaansche uitmunt door een juiste en zorgvuldig toegepaste traditie, zoo bereikt de Amerikaansche huisvrouw haar succes door intuïtie en goeden smaak.

Hier volgt een keuze uit den overvloed van recepten:

Gemengd lunchschoteltje.

Heeft men wat verschillende gekookte groenten over, b.v. bloemkool, doperwtjes en worteltjes, dan

Sluiten