Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

verdeelt men de bloemkool in „roosjes”, halveert eenige tomaten, snijdt wat geschilde aardappelen in reepjes als voor pommes frites en rangschikt alles in een vuurvast schoteltje. Nu maakt men een kaassaus door J ons hloem in \ ons boter te fruiten, met melk aan te lengen, een geklopt eigeel en iets zout er door te roeren en al roerende op te koken; dan van het vuur afnemen, 1 ons geraspte oude kaas en 1 lepel geraspte groene kaas er door roeren en ten slotte 1 geklutst eiwit.

Deze saus wordt over de groenten gegoten, waarna men het schoteltje in den oven laat bruinen.

Groene pepers met mals.

Van eenige ronde groene pepers snijdt men een dekseltje af, dan holt men ze uit en vult ze met maïskorrels, die in zout water gaargekookt en in rijkelijk boter nagestoofd zijn. (De maïskorrels moeten in kokend water, eventueel met melk vermengd, geworpen worden.)

Bananen met ham.

Men dient de gebakken ham op, omringd met op de volgende wijze bewerkte bananen:

Men schilt de hananen en snijdt ze in de lengte door. Dan wentelt men ze even in citroensap, daarna in bloem en frituurt ze in boter. Dan klopt men 4 lepeltjes bessenjam met 1 lepeltje gesmolten boter en versiert de bananen met noppen van dit mengsel.

Geglaceerde worteltjes.

De heel jonge worteltjes worden in een goed gesloten pan met boter en maïsstroop (corn syrup) gaargesmoord; daarna bestrooit men de glimmende peentjes met gehakte versche pepermunt(mint)bladen.

Sluiten