Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De komkommer wordt geschild en fijngemaakt en daarna met alle kruiderijen vermengd. De marshmallows worden au bain-marie al kloppend gesmolten en als ze zacht zijn met het komkommermengsel al roerende goed vermengd. Nu zet men het mengsel in de ijskast; is het bijna bevroren, dan roert men er de stijfgeslagen eiwitten door en laat verder bevriezen zonder roeren.

Pepermunt-aardappeltjes.

4 lepels boter worden met 2 lepels fijngehakte pepermuntbladen vermengd. De gekookte nieuwe aardappelen worden hierin om en om gerold tot zij met het mengsel bedekt zijn en dan heel heet opgediend.

Roodekool-pickles.

5 pond fijngesnipperde roodekool, 3 pond gesnipperde uien en 6 fijngehakte groene pepers worden gewasschen, waarna men ze laat uitlekken en een nacht, met zout water bestrooid, laat staan. Den volgenden morgen wordt het water er af gegoten; dan voegt men er een halven kop mosterdzaad, 1 kop bruine suiker, IJ lepel kruidnagelen en 1 liter azijn bij en giet het mengsel in glazen, die men hermetisch afsluit.

Chilisaus.

Men schilt 14 tomaten, snijdt ze in schijven, en hakt 1 groene peper en 1 grooten ui fijn. Nu brengt men alles met 2 koppen azijn, 1 lepel zout, 3 lepels suiker, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels geraspte nootmuskaat en 2 theelepels nagelgruis langzaam aan de kook. Dan laat men het mengsel 3 uren zachtjes doorkoken en giet het dan in flesschen, die men hermetisch afsluit.

Sluiten