Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Scherpe slasaus.

Men hakt fijn: 1 ui, 1 lepel met dille ingelegde pickles, i roode biet, \ hard ei, 1 lepel gesneden bieslook en dito peterselie en ten slotte 1 lepel fijngesneden pimento of groene peper.

Dan roert men er 1 theelepel Worcestersauce en 1 kop mayonnaise door. Ten slotte laat men de saus minstens een kwartier staan.

Zachte slasaus.

Men vermengt 2 eidooiers, \ kop honing, 4 lepels citroensap en 1 lepel suiker, laat het mengsel al roerende 6 minuten koken en dan afkoelen. Vlak voor het opdienen roert men er \ kop stijfgeslagen room door.

Sandwiches.

1. Heeft men een stukje piepkuiken over, dan legt men tusschen 2 stukjes toast een laagje fijngehakte ananas, het vleesch, en weer ’n laagje ananas.

2. Men besmeert 2 stukjes Knackebrot met ansjovispasta en roomkaas, of met ham en roomkaas, duwt de besmeerde kanten stevig tegen elkaar en dient ze op, staande op den langen kant.

3. Men vermengt geraspte groene kaas met gemalen

walnoten, iets zout en peper en besmeert hiermee beboterde sneetjes wittebrood. _

4 Men steekt van oud wittebrood halve maantjes of andere vormen, bakt ze in boter en besmeert 1 van de 2 met sardellensmeersel en fijngehakt, hardgekookt eiwit, bestrooid met paprika; de andere bedekt men met boter en het fijngemaakte harde eigeel. Men dient ze paarsgewijze op, bestrooid met tuinkers.

Sluiten