Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

5. Wélsh rabbit.

Men laat 1 lepel boter smelten, voegt daarbij ons fijngehakte kaas, 1 mespunt zout, ruim 1 theelepel mosterd en, als de kaas gesmolten is, al roerend £ kop melk. Daarna roert men er 1 geklutst ei door, laat het mengsel nog 1 minuut koken en besmeert er dan stukjes toast mee.

Andere hors d’ oeuvre s.

1. Men laat zalm uit blik in citroensap marineeren, vermengt ze met mayonnaise en vult uitgeholde ronde groene pepers met het mengsel.

2. Kruisbessen-chantilly bereidt men door van groene kruishessen met suiker moes te koken, dit te zeven, met stijfgeslagen room en met mayonnaise van olie, citroensap en eigeel te vermengen.

Mengsels als dit dient men bij voorkeur op in een kleinen glazen bol, staande in een bijbehoorend glazen schaaltje, gevuld met blokjes ijs.

3. Men vult kopjes met aspic of mengsel van bouillon en agar-agar, terwijl men in ’t midden een gepocheerd ei plaatst. Is de aspic stijf geworden, dan neemt men het geval uit het kopje en dient het op, geplaatst op een. glazen bordje met stukjes tomaat, krulandijvie en mayonnaise.

Grape-fruit-sla.

Snijd het vruchtvleesch van een grape-fruit in stukjes zonder pitten en vellen. Maak van citroensap en in water geweekte gelatine een gelei, leg de stukjes grape-fruit er in en laat het mengsel ijskoud worden. Snijd de stijfgeworden massa in blokjes en dien deze op, gelegd op slabladen, die zijn aangemaakt met een sausje van olie, citroensap, zout en peper.

Sluiten