Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Bevroren, sla-cake.

Benoodigd: 1 brood van 4 ons, 2 groote tomaten, 1 krop sla, 1 zachte groene en 1 zachte roode peper. Voor de eipasta: 2 hardgekookte eieren, 1 lepel gesmolten boter, 1 theelepel azijn, 1 theelepel mayonnaise, zout en peper. De eieren worden fijngemaakt en met de andere bestanddeelen vermengd. Voor de „frostmg (bedekking): roomkaas, room (zelf van de melk geschept). ,

De tomaten worden in heel dunne schijven gesneden, de pepers in ringen, de sla in blaadjes. Het brood wordt ontkorst en in 5 lagen gesneden, die men met een dun laagje mayonnaise besmeert. Nu legt men op een broodlaag slabladen met peper en zout, daarop de volgende broodlaag, tomatenschijf met peper en zout, verder: broodlaag, eipasta, broodlaag, peper-nngen met zout en peper, laatste broodlaag. Maak nu de „cake” netjes gelijk en besmeer haar eerst met roomkaas, dan geleidelijk met den room.

Laten bevriezen en in sneden opdienen op slabladen.

Gevuld brood.

Dit gerecht, dat koud of warm opgedischt kan worden, is altijd smakelijk door de combinatie van brossen buitenkant en weeke vulling.

Men ontkorst een casinobrood, snijdt er een deksel van 1 cm dikte af en holt het brood uit tot op een wand en bodem van eveneens 1 cm dikte. De buitenkant van het brood en het deksel worden met boter besmeerd. Dan doet men de warme vleeschvulling er in, bestrijkt den bovenkant van de zijwanden met 1 ei, met I lepel melk geklopt, legt het deksel in ei met melk geweekt, er op, en legt het brood op een ingevet bakblik.

Men laat het ca. een half uur in een heeten oven

Sluiten