Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

(400° F.) bakken, tot het mooi bruin is. Opdienen in sneden, op een schotel, versierd met b.v. krulpeterselie en uitgesneden radijsjes (zie foto), al of niet met tomaten- of een andere pittige saus.

De vulling kan natuurlijk eindeloos gevarieerd worden. Hier volgen 2 voorbeelden:

Ham-vulling.

Benoodigd:

1 gesnipperd uitje;

1 lepel fijngehakte groene peper;

2 lepels spekvet;

1 kop tomatensoep;

3 koppen gehakte gekookte ham;

IJ kop broodkruim;

3 takjes peterselie, fijngehakt;

1 lepel mosterd;

J theelepel peper;

2 eieren, even geklopt.

Laat de ui en de groene peper bruinen in het spekvet. Voeg de tomatensoep en de ham, en al roerend het broodkruim bij, en zet het mengsel op het vuur. Doe er ten slotte de overige bestanddeelen bij.

Vulling van lamsvleesch.

Benoodigd:

1 kop erwtensoep;

1 lepel geraspte ui;

3 koppen gemalen gekookt lamsvleesch;

IJ kop broodkruim;

J theelepel zout;

2 eieren, even geklopt.

Vermeng alles, behalve de eieren. Verhit het mengsel en roer er tot slot de eieren door.

Wat de pot s.chaft 10

Sluiten