Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Cantaloupe-dessert.

Uit 2 cantaloupes (meloenen) wordt het zachte vleesch gesneden, dat men vermengt met £ theelepel zout, | theelepel paprika, | theelepel geraspte nootmuskaat en een mespunt kaneel. Dan laat men het mengsel 3 uren op ijs staan, waarna men het fajn maakt (b.v. door den puréeknijper), om het vervolgens met 3 lepels gehakte natte gember en 1 kopje slagroom te vermengen. Nu laat men het bevriezen (om het hall uur omroeren). Opdienen in glazen.

De kaneel en de nootmuskaat kunnen ook weggelaten worden.

y ruchteudessert.

Een „voordeelige” vruchtensla bereidt men, b.v. van frambozen of aardbeien, door wat vruchten fajn te maken en deze op te koken met water, suiker, tapioca, die eerst in een koffiemolen fijngemalen en daarna in water geweekt is, steeds roerende, op een zacht vuur. (In Amerika verkoopt men snelkokende tapioca.) Als de tapioca gaar (glazig) is, zet men het mengselop ijs tot het ijskoud is en vult er bowlglazen mee. Me legt er enkele heele vruchten op en een nop slagroom.

Pepermunt-roomijs.

Gewasschen versche peper- of kruizemuntbladen worden afgedroogd, in eiwit gerold en, ais ze^uigedropen zijn, door poedersuiker gewenteld. Men slaat li kop slagroom met 1\ kop melk, een kiemen kop suiker en 4 droppels pepermuntolie. De gesnierde bladen worden, fijngehakt, met het andere mengsel dooreengeroerd. Dan wordt alles m de ijsmachine

bevroren.

Sluiten