Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Florentijnsche” mousse.

Benoodigd: | theelepel zout, f kopje poedersuiker, 2 kopjes slagroom, 1 theelepel vanillesuiker, \ kopje gehakte, gepelde amandelen, J kopje pistaches (groene amandelen), J kopje kleingemaakte marshmallows, ^ theelepel amandelolie, \ kopje gedroogde en fijngehakte marasquinkersen.

De room wordt met de suiker en het zout stijfgeklopt. Dan worden de andere bestanddeelen er hij gevoegd. Vervolgens laat men het mengsel in de ijsmachine of koelkast bevriezen. Het is heel machtig.

Deze hoeveelheid is voor 10 personen.

Marsh m a 11 o w s zijn lekkernijen van suiker, gelatine en maïsstroop. Ze maken het ijs lekker zacht. Tegenwoordig zijn ze in Nederland ook verkrijgbaar.

Men kan ze, met iets andere ingrediënten, ook zelf maken op de volgende wijze: vermeng 125 gr. Arabische gom met J liter heet water, roer tot het is opgelost, zeef het mengsel, laat het bekoelen. Vermeng het au bain-marie met £ pond broodsuiker, al roerend tot een stijve massa is ontstaan. Neem deze van het vuur af, voeg er 2 stijfgeslagen eiwitten en wat citroensap bij, kluts tot het mengsel bekoeld en sponzig geworden is. Giet het in een met poedersuiker bestoven metalen vorm. Bestrooi het, als het stijf geworden is, met poedersuiker, snijd het in blokjes en rol deze nog eens door poedersuiker.

Grapenut mousse.

Hiervoor heeft men noodig: 2 kopjes room, £ kopje suiker, 1 theelepel vanillesuiker en J kopje grapenuts (dat zijn harde, brosse korrels, gemaakt van een deeg

Sluiten