Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

van tarwe en gerst. (Men gebruikt ze ook met dunnen

room aan het ontbijt). ,

De room wordt stijfgeklopt en met de andere bestanddeelen vermengd, waarna men het geheel laat bevriezen. Deze hoeveelheid is voor 6 personen.

Ice cream soda.

In een hoog glas doet men eerst wat fijngemaakte vruchten met suiker- of limonadesiroop, dan 2 lepels vanille-ijs of brokjes ijs met 2 lepels slagroom, vervolgens koude melk, tot ze ca. 2 cm boven het ijs staat en vult de ruimte aan met spuitwater. Men dient op met 2 rietjes.

Koude thee.

Men doet in een theepot 1 theelepel thee en 2 kruidnagelen, giet 1 kop kokend water op en laat 3 minuten trekken. Dan zeeft men de thee, laat ze bekoelen, voegt 1 theelepel sinaasappelsap, eenige brokjes ijs en suiker naar smaak toe en schenkt uit in glazen.

Variatie: Giet 1 liter versch kokend water op 40 gr. thee en laat 7 minuten trekken. Giet de thee door een zeef in een kom, voeg daarbij het sap van \ bhk ananas, zet de thee in de ijskast. Schenk ze uit m glazen, hall vol; vul aan met spuitwater en leg in elk glas 2 dunne

schijfjes ananas.

Druivenpunch.

Men brengt aan de kook: l\ kop druivensap, het sap van 1 sinaasappel, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 4 lepels suiker, 1 kruidnagel en eemge

versche pepermuntbladen.

Daarna zet men het mengsel 4 uren lang op een koude

plaats.

Sluiten