Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

INDIAANSCHE GERECHTEN.

Deze recepten zijn afkomstig van de Pueblo’s, zoo genoemd door de Spanjaarden, omdat zij in dorpen woonden. Een stadje Puebla is in Nieuw-Mexico te vinden. De Pueblo-keuken is half Indiaansch, half Spaansch. Zoo gebruikt „la cocinera poblana” ofwel het Pueblo-keukenmeisje zoowel de zachte roode pimiento’s en Spaansche olijven als de Indiaansche tortillas (zie onder Mexico). De Indianen leerden den Andalusischen kloosterbroeders kalkoenen te bereiden (die indertijd nog in ’t wild voorkwamen) en hoe men noten en pepers, sesam- en squashzaad (van ’n soort pompoen) tusschen steenen fijnmaalt, terwijl de Spanjaarden hun recepten met dry sherry, Spaansche ham en kruiderijen aan de inboorlingen mededeelden.

De volgende recepten geven een kijk op deze merkwaardige keuken, die in Nieuw-Mexico nog steeds m

zwang is. „

Kip wordt ontzaglijk veel gebruikt. Bij elite

haciënda is een kippenpark (een goede huisvrouw koopt

geen kip op de markt).

Dorado-kip.

Benoodigd:

2 braadkippen;

2 lepels vet;

1 pond dungesneden ham;

1 kop amandelen;

1 kop hazelnoten;

2 groote uien;

1 teen knoflook;

1 theelepel zout;

Sluiten