Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

6 peperkorrels;

1 lepel kaneel;

6 kruidnagelen;

2 takjes venkel;

2 takjes major aan;

J pond pitlooze rozijnen, fijngehakt,

2 oude boterhammen, verkruimeld;

2 koppen water;

2 koppen dry sherry amontillado of vino rioja;

6 versche chiles poblanos of 1 blik groene pepers.

Laat het vet smelten in een ketel, voeg de ham er bij en laat ze 5 minuten zachtjes bakken. Maak de kippen schoon, droog ze en snijdt ze in geschikte stukken, die in den ketel gelegd worden en met de ham gebakken, tot ze aan alle kanten bruin zijn, ongeveer een kwartier lang. De amandelen en de noten worden gepeld en van de huid ontdaan en vervolgens driemaal door de kleinste gaten van den molen fijngemalen, samen met de uien, knoflook, zout, peper, kaneel, kruidnagelen, venkel, majoraan, rozijnen en brood. Dit mengsel wordt met het water bij de kip gevoegd, waarna men deze toegedekt een half uur laat sudderen. Vervolgens wordt de wijn bijgevoegd en het geheel nog 10 minuten doorgekookt. Het gerecht wordt op een platten schotel of in ’n soort terrine opgediend, versierd met de pepers. Versche pepers moeten eerst nog als volgt behandeld worden:

Elke peper wordt boven een vlam geroosterd, dan worden de vellen onder water verwijderd en de peulen 15 minuten gekookt, net onder water, met een halven theelepel zout.

Men dient de kip op met heete tortillas, koffie en avocado’s (een sappige vrucht), gewasschen en vlak

Sluiten