Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

voor den maaltijd in vieren gesneden en met citroensap besprenkeld.

Dit recept is voor 6 personen.

Poblano-kip.

Benoodigd:

2 braadkippen;

2 ons chiles anchos (gedroogde roode pepers);

2 ons chiles mulatos (gedroogde groote, donkerroode pepers);

2 ons chiles pasillos (gedroogde lange donkerroode pepers);

1 ons chüpotles (gedroogde kleine zwarte pepers);

\ kop vet; . ,

3 lepels in den oven geroosterd sesamzaad (ajonjoli),

1 geroosterd takje koriander;

6 anijszaden;

1 theelepel kruidnagelen;

1 theelepel kaneel;

1 lepel geraspte ongezoete chocolade of 4 cacaoboonen (nuez de cacao);

1 kop pinda’s;

3 theelepels zout; water.

Begiet alle pepers met kokend water en laat ze daarin een half uur staan; droog ze daarna zorgvuldig. Smid de peulen open en verwijder de zaden zonder ze met de handen aan te raken. Doe de helft van het vet in een aarden pot of frituurpan en voeg er, als het dampend heet is, de pepers bij; laat ze er al roerende 5 minuten in. Neem ze dan uit het vet en maal ze driemaal fijn, samen met het sesamzaad, koriander, anijs,

Sluiten