Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

RECEPTEN UIT MEXICO EN NABURIGE LANDEN.

Zooals in de meeste tropische landen vinden we in Mexico een overvloedig gebruik van scherp gekrmde gerechten en van sappige, verkoelende vruchten, lot de laatste behooren ananassen, tomaten, citroenen en oranj e-appelen, gele vleezige mango’s, meloenen en cactusvijgen. Om te kruiden gebruikt men vooral zoete pepers (pimiento) en uien. Het nationale gerecht vormen de gevulde pannekoeken of t o r 1111 a s, die op de markt gebakken en verkocht worden, evenals allerlei vleesch, zooals kip, schaapskoppen, geitedarmen en varkensstaarten. Het meel voor deze tortillas wordt uit de maïskorrels gestampt op steenen tafels, z.g. metates. In de Yereenigde Staten kan men tortillas m blik koopen, die men even opbakken of roosteren moet voor het gebruik. Wie verstandig is, bedient zich uit het midden van den stapel, waar de tortillas het

warmst zijn! ,

Cactusbladen, geschrapt, gevild en gekorven, worden als groente verkocht. De hoofdschotel bestaat uit boonen, die in allerlei kleuren voorkomen. Men kookt er een dikke brij van in een diepen pot op een smeulend

houtskoolvuur. ,

De nationale drank is de pulque, d.i. het sap dat in den bloeistengel van een agave-soort opstijgt als de plant zich tot den bloei voorbereidt. De stengel wordt afgesneden en het blijvende deel uitgehold, zoodat het zoete sap zich in deze kom verzamelt. Dit sap laat men gisten.

Sluiten