Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

groote kip in stukken gesneden). Fruit het fijngehakte knoflook en de ui in olijfolie, en laat ze uitdruipen. Maal de pinda’s en de amandelen of stamp ze fijn in een vijzel (molcajete), voeg ze dan bij de ui en het knoflook. Leg de groene pepers in den oven tot de huid gaat rimpelen, neem de huid weg en wrijf de pepers door een zeef. Voeg dit moes bij het kookwater van de kip, voeg hierbij ook het pindamengsel en maak het mengsel dik met 2 lepels room.

Leg nu de kip in de olie van het fruiten en laat ze in de goed gesloten pan een poosje sudderen. Voeg de saus erbij, sluit de pan weer en laat het geheel nog een uur lang zachtjes koken. Dien de kip op, omringd door sla, tomaten en radijsjes. (Zie op de foto naast de tortillas.)

Tamale-schotel.

Heete tamales worden in Mexico langs de straat gevent zooals hier soms Berliner bollen. Een man draagt ze in een blikken bus, in een wollen lap gewikkeld, op den rug en zijn roep klinkt eentonig door de straten van de stad. Deze tamales zijn rolletjes, gevuld met een mengsel van vleesch, maïspap en kruiden (zie op de foto bij het glaswerk; de vruchten, daarnaast, op den Mexicaanschen disch zijn van steen en dienen enkel tot versiering van de tafel). Deze vulling an oo dienen voor een „pie”, op de volgende wijze: vermeng 2 koppen gemalen gekookt vleesch (b.v. restjes) met U kop bouillon of jus, 1 lepel chili-poeder, wat zout en 1 fijngewreven teentje knoflook. Nu bekleedt men de kanten en bodem van een vlaai-vorm of pie-dish met stijve maïsbrij (1 liter), stort de vulling daarin en bedekt ze met brij. Bak den schotel 20 a 30 min. m een heeten oven.

Sluiten