Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Chili con queso.

Benoodigd:

1 gesnipperde ui;

1 lepel spekvet (of ander vet);

1 blikje tomatenpuree;

\ kop melk;

3 theelepels chili-poeder;

1 kop geraspte kaas;

2 eieren;

zout.

Fruit de ui bruin in vet. Voeg de tomatenpuree en de melk met het zout toe. Roer er het chili-poeder door en laat het mengsel koken. Roer er nu de kaas door en laat het geheel sudderen tot het dik is. Kluts de eieren vlug en roer ze er snel doorheen. Giet het mengsel over stukjes heete toast en dien ze dadelijk op.

In het bekende gerecht chili con carne wordt de kaas door vleesch vervangen.

Mexicaansche cacao.

In Mexico maakt men de drink-chocola anders klaar dan bij ons. Men maakt de cacao met de suiker en de melk aan, roert de heete melk er door en zet het mengsel op het vuur. Als het kookt, voegt men er stukjes cinnamom bij en giet de chocola in een nauwe kan. Nu neemt men een molinillo, dat is een stokje van welriekend hout, mooi uitgesneden (zie de foto), en draait dit tusschen de handpalmen tot de chocola schuimt. — Deze chocola is ongetwijfeld fijner van aroma dan de onze!

Sluiten