Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

niet gebruikt; in de fijne keuken dient het echter om de smaken der andere ingrediënten meer naar voren te brengen; in dit opzicht komt het overeen met absinth, waarvan een droppel in een cocktail den meesterschudder doet kennen.”

Hier volgt een van Cecilie Garcia’s recepten:

C u e t e.

Benoodigd:

4 pond kalfslendenstuk;

\ pond zout;

£ ons salpeter;

4 plakken spek, in dunne reepen gesneden;

6 wortels;

2 knolletjes;

6 uien;

1 teen knoflook;

£ kop olijfolie;

2 lepels azijn;

4 rijpe avocado’s;

peper.

Vermeng het zout en de salpeter en wrijf het vleesch hiermee in. Bedek het met een doek, leg hierop een zwaar gewicht en laat het zoo twee dagen op een koele plaats staan.

Maak twaalf lange, nauwe openingen in het vleesch en rijg het spek hierdoor. Wasch het zout goed van het vleesch af. Kook het vleesch gaar met de wortels, de knollen, 2 uien en het knoflook. Snijd het vleesch in dunne schijven, leg deze op een schotel en hedek ze met een mengsel van olie, azijn, zout en peper. Versier ze met schijven van de overgebleven uien en avocado’s (of tomaten). De gekookte groenten worden afzonderlijk opgedischt. 4 porties.

Wat de pot schalt 11

Sluiten